Станете дарител

КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ТЕКУЩА ПОДДРЪЖКА НА НОВИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ “СУРП АСТВАДЗАДЗИН” В СОФИЯ

СТАНИ ДАРИТЕЛ!

Нашата МИСИЯ е да поддържаме своя катедрален храм и да оставим на тези след нас една значима и работеща духовна обител!

Преди повече от 90 години арменската общност в София губи своята стара черква, построена от предците ни още през XVII век. През 1936 г. се открива Арменският народен дом, който приютява и до днес арменската църква.

През пролетта на 2022 г. в Столицата отвори врати единствената Арменска Апостолическа Православна Църква. Храмът е построен изцяло с дарения, а градежът продължи почти 15 години. Църквата продължава да приема дарения, които да подпомагат текущата поддръжка на църквата (покриване на режийни разходи, поддръжка на техниката и инвентара, почистване, грижа околните пространства и др.), както и попълване на нужната за богослуженията църковна утвар и инвентар.

Поради своите архитектурни специфики, поддръжката на сградата ще изисква значителни финансови средства, с каквито Църковното настоятелство трудно ще се справи, без добрата воля на своите дарители. Целта на постоянната инициатива за подкрепа на църквата е да се набират средства, които да подпомагат текущата поддръжка на църквата (покриване на режийни разходи, поддръжка на техниката и инвентара, почистване, грижа околните пространства и др.), както и попълване на нужната за богослуженията църковна утвар и инвентар.“

Може да следите за нашия напредък на във Фейсбук или на сайта ни.

ФОРМИ И НАЧИНИ ЗА ДАРЕНИЕ

Включете се в общата ни кауза и дарете на посочената специална набирателна сметка чрез еднократни, или ежемесечни дарения:

  •  Чрез банков превод  
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА
IBAN BG70UBBS88885000916684 (в лева)
SWIFT: UBBSBGSF
ААПЦ „СВЕТА БОГОРОДИЦА“- СОФИЯ
  • В брой – само в канцеларията на Църковното настоятелство
  • Предметни дарения – за повече информация свържете се с Църковното настоятелство
  • PayPal newarmenianchurch@gmail.com
  • Еasy Pay/Epay – Клиентски номер 6457581400
  • DMS 

Благодарим на всички дарители, които през изминалите години активно се включват и продължават да даряват средства за поддръжката на Арменската църква в София.