Традиционно отбелязахме заедно Коледа в Арменския дом

С домашно приготвени Коледни ястия и добро настроение посрещнахме Арменската Коледа в събота на 6 Януари. Красивата и модерна зала на Арменския народен дом на 4-ти етаж бе изпълнена с многобройни желаещи да бъдат заедно на един от най-светлите празници през годината.

Празникът имаше благотворителен характер, като част от средствата набрани от куверти по време на Коледното празненство, ще послужат за някои от допълните нужди за оборудване на залата и кафенето в Арменския дома.

Голяма част от нашите сънародници бяха донесли вкусни и домашно-приготвени традиционни за празника храни. Кувертът за тях бе 10 лв.

Всички онези, които не бяха успели да сготвят, но искаха да бъдем заедно, донесоха закупени вкусотии, които по вкус не изневеряваха на традиционната арменска кухня. За тях кувертът бе 15 лева. Виното и безалкохолните напитки бяха осигурени от организаторите и домакини на събитието – Църковното настоятелство на Арменската апостолическа църква.

Нашата сънародника – Лусина Терзиан, по свой личен проект направи красив и уникален жест към всички арменци в София. Тя бе изписала на една от стените в кафенето на Арменския дом стих на Яворов, от поемата „Арменци”, посветена на нашия народ. Творбата на Лусина получи огромно одобрение от всички събрали се на Коледното тържество.

Църковното настоятелство на арменската апостолическа църква й благодари лично за този красив творчески жест, както и на всички сънародници, които за поредна година бяхме заедно в деня на Рождество Христово.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *