Снимки и Видео

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WAoPgVJtZ90

Ара Хачадурян – Маратонец с кауза

Световноизвестният атлет Ара Хачадурян бяга в маратон за мир от Марсилия (Франция) до Ереван (Армения). 
Ара е роден в Ливан, с арменски произход и едва на 19 години се премества във Франция, където живее сега. 
Ара вече е изкачил някои от най-високите върхове в света, включително Еверест. Чрез настоящата си инициатива #RUNFORPEACE, Ара Хачадурян иска да популяризира осведомеността на хората относно важността на образованието, здравето и спорта, както и връзката им с опазването на мира в световен мащаб.
Текущото видео е направено по време на състезанието, в частта му от Драгоман до София - 43 километрово бягане, по време на което Ара бе придружаван от български и арменски бегачи, които подкрепиха каузата му. 

10 Любопитни Факта за арменската азбука от Пол Боварян

Нашият сънародник - Пол Боварян, разказва 10 Любопитни Факта за арменската азбука. 
Пол Боварян е завършил инженер и икономист. Негова специалност е арменската история, за която има написани много статии за различни аспекти от нейното развитие.  

Откриване на обновената конферентна зала Крикор Азарян и клуб-библиотека Агоп Мелконян

На 28 април 2018, Църковното настоятелство в София организира официално откриване на двете реновирани зали в Арменския дом. Новата конферентна зала ще носи името на режисьора Крикор Азарян. Кафе-библиотеката в дома бе именувана на писателя Агоп Мелконян. На церемонията в Арменския дом присъстваха близки на двамата наши имените творци. Почитта си към тях отдадоха и множество арменци, които участваха и в освещаването на залите от Архимандрит Исахак Бохосян и Отец Кусан Хадавян